43,5488
38,5585
4.005,56
Ziyaret kapsamında, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edilerek rahmetle anıldı, yakınlarına başsağlığı dilekleri iletildi. Bakan Tunç ve beraberindeki heyet, yeni konutlarda yaşamaya başlayan afetzedelerle bir araya gelerek onların talep ve beklentilerini dinledi.
Depremzedelere Güvenli Konutlar Teslim Edildi
6 Şubat depremlerinde en büyük yıkımın yaşandığı ilçelerden biri olan Nurdağı’nda, devletin desteğiyle inşa edilen köy konutları, afetzedelerin hizmetine sunuldu. Yetkililer, konutların deprem yönetmeliğine uygun, güvenli ve modern yapılar olarak inşa edildiğini vurguladı.
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, afetzedelerin güvenli yuvalarına kavuşması için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Devletimiz ve milletimiz el ele vererek yaraları sarmaya devam ediyor. İnşa edilen konutlar, afetzedelerimizin yaşam kalitesini yükseltmek için modern imkanlarla donatıldı" dedi.
"Rabb’imiz ülkemizi ve milletimizi böylesi afetlerden muhafaza buyursun."
Yetkililer, afetlere karşı dayanıklı şehirler inşa etmenin önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin afetlere karşı daha dirençli hale getirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için "çerez politikasını" inceleyebilirsiniz.