kaa

CHP Şehitkamil’de istifalar sürüyor: Ceren Benli partisinden ayrıldı

CHP Gaziantep teşkilatında istifa dalgası devam ediyor.

2024 Yerel Seçimleri’nin ardından Karkamış ve Şehitkamil belediye başkanlarının CHP'den ayrılmasının ardından, bu kez Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Ceren Benli partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Ceren Benli, düzenlediği basın toplantısında, son bir yıldır parti içinde yaşanan olumsuzlukların ve yöneticilerin bu süreçlere kayıtsız kalmasının kendisini istifa noktasına getirdiğini belirtti.

"İftiralar ve karalamalar bıktırdı"

Benli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Çok büyük umutlar ve hizmet aşkı ile çıktığım bu yolda, ne yazık ki kendi partililerimizin iftira ve karalama kampanyalarıyla karşı karşıya bırakıldım. Bugüne kadar bu insanlara karşı mücadele vermeye çalıştım. Ancak partinin yerel ve genel yönetimleri tarafından yalnız bırakıldım. Sorunların çözümüne dair elle tutulur bir adım göremediğim gibi, bu tutumun süreceğine dair inancım da kalmadı. Bu nedenle CHP çatısı altında siyaset yapma imkanım kalmadı ve istifa ediyorum."

"Yoluma bağımsız devam edeceğim"

Siyasete hangi partide devam edeceği sorusuna ise, “Şu an için bir kararım yok. Yoluma bağımsız olarak devam edeceğim. Halka hizmet etmek için ille de bir partiye bağlı olmak gerekmiyor. Ancak her koşulda Belediye Başkanımız Sayın Umut Yılmaz’ın yanında ve destekçisiyim,” şeklinde yanıt verdi.