kaa

Yavuzeli’nde av yasağına uymayanlar suçüstü yakalandı

Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde bulunan Fırat Nehri üzerinde yasak olmasına rağmen ağ atarak balık avladığı tespit edilen E.K. ve S.K. isimli şahıslar Jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandığı belirtildi.

E.K. ve S.K. isimli şahıslar hakkında av yasağına uymamaları sebebiyle idari işlem başlatıldığı ve av sırasında kullanılan malzemelere ise el konulduğu bildirildi.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada;

“Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Bot Timlerince, Yavuzeli ilçesinde bulunan Fırat Nehri üzerinde icra edilen önleyici kolluk devriyesi esnasında, nehir üzerinde yasak olmasına rağmen ağ atarak balık avladığı tespit edilen E.K. ve S.K. isimli şahıslar suçüstü yakalanmıştır. Yakalanan şahıslara ait olduğu tespit edilen 2600 metre ağ ele geçirilmiştir.

E.K. ve S.K. isimli şahıslar hakkında av yasağına uymamaları sebebiyle idari işlem başlatılmıştır. Olay sırasında kullanılan malzemelere ise el konulmuştur.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı olarak avlanma yasağına yönelik çalışmalara aralıksız devam edilecektir.” Denildi.