Adaylar YKS sorularını zor ve uzun buldu

Adaylar YKS sorularını zor ve uzun buldu

​Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını önlemleri altında gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren öğrenciler, sınavdan yüksek puan alarak hedefledikleri üniversiteyi kazanmak istiyor.


Gaziantep’te Yükseköğretim Kurumu Sınavı'nın (YKS) ilk oturumuna giren binlerce adayın sınavı saat 13.00'de sona erdi. Sınav salonundan çıkan adaylar, kendilerini okulların kapısında bekleyen velilerine koştu.

Şehitkamil ilçesindeki Sani Konukoğlu İlkokulu ve Ortaokulu’nda çocuklarının ve yakınlarının sınavdan çıkmasını bekleyen veliler ise çocukları ile yakınlarını sınav çıkışında kapıda karşıladı. Sınav öncesinde olduğu gibi sınav sonrasında da vatandaşların birçoğunda maske olsa da sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği görüldü.

Sınav bitiminde kapıda kendilerini bekleyen anne ve babalarına koşan öğrenciler de sınav heyecanını paylaştı.


Hayalini kurdukları üniversiteyi kazanabilmek için sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okula gelen ve yaklaşık 3 saat süren sınavın ilk oturumunda ter döken adaylar, sınav sonrası sınav ile ilgili duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştı.

Covid-19 nedeniyle kimi adaylar sınavın ertelenmesi gerektiğini savunurken kimi adaylarda okullarda tüm tedbirlerin alındığını ve sınavın yapılması için bir engel olmadığını dile getirdi.

Sınavın genel olarak çok iyi geçtiğini ifade eden adaylar, matematik sorularının zorluğundan Türkçe ve Felsefe sorularının ise uzun olmasından yakındı.

Hedefledikleri üniversiteye yerleşmek istediklerini belirten adaylar, sınav öncesinde okullarda alınan Covid-19 pandemisi tedbirleri için yetkililere teşekkür etti.

Sınavın genel itibariyle iyi geçtiğini ve soruların kolay olduğunu ifade eden Abdullah Yılmaz, “Sorular daha çok yoruma dayalıydı. İyi kitap okuyan iyi soruları iyi çözmüştür. Paragraflar çok uzundu, süreye yetişemedik. Sorular çok uzun olduğu içim süre yetmedi. Süreyi yetirenler muhtemelen çok hızlı kitap okuyanlardır. Çünkü matematik soruları da formata dayalıydı. Sınavın pandemi sürecine denk gelmesi beni etkilemedi. Çünkü devletimiz gerekli bütün önlemleri almıştı.” diye konuştu.

“Sınavın pandemi sürecine denk gelmesi pek fazla etkilemedi”

Sınavın Covid-19 sürecine denk gelmesinin kendisini etkilemediğini belirten Selim Kırmızı, “Sınav normalde kolaydı ama matematik biraz zorladı. Sınavın pandemi sürecine denk gelmesi pek fazla etkilemedi. Devlet bütün önlemleri almıştı. Her yerde dezenfekte vardı, salonlarda maske dağıtıldı. Sosyal mesafeye dikkat ediliyordu. Ben sayısalcı olmadığım için matematik ve fen beni zorladı diğer dersler ise normal geçti.” dedi.

“Matematik zordu, Türkçe ve sosyal kolaydı”

Sınavın kendisi için çok zor geçtiğini belirten Nadir Taşdelen ise, “Biraz terledim ve sınav yorucu geçti. Gençler için biraz kolay olabilir ama biz biraz çalıştık meyvesini de gördük. Tabi bilmediğimiz sorular da vardı. Matematik zordu, Türkçe ve sosyal kolaydı. Herkese göre en zoru matematikti ve matematik sınavı bizi terletti. Sınavın yapılması iyi oldu. Sınav olsa da olmasa da değişen bir durum yok. Zaten pek fazla kurallara uymuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sınavın pandemi sürecine denk gelmesi bizi çok etkiledi”

Sınavın pandemi sürecine denk gelmesinden çok etkilendiğini belirten Muhammed Yunus Apalar da, şunları söyledi:

“Sınav güzel geçti, çok şükür fazla zorlanmadım. Bu seneki sınav daha iyiydi. Bazı derslerde de zorluk çektik ve bundan dolayı zor oldu. Sınavın pandemi sürecine denk gelmesi bizi çok etkiledi. Bu süreçte okula gidemedik, ondan dolayı etkiledi. Başka da yönden etkilemedi. Daha iyi çalışırsak daha iyisi de olabilir.”

“Türkçe dersinin biraz paragrafları uzundu”

Matematik sorularının zorluğundan Türkçe sorularının ise uzun olmasından yakınan Yasemin Gündeş ise, şöyle konuştu:

“Sayısal derslerde biraz zorlandım ama güzel bir sonuç bekliyorum. Türkçe dersinin biraz paragrafları uzundu, fazla zamanımızı aldı. Ama genel olarak sınav iyiydi. Psikolojik olarak biraz yorgunluk var. İnşallah başarılı olurum, güzel bir sonuç bekliyorum.”

 “Paragrafların çok uzun olması iyi değildi”

Türkçe soruların matematik sorularından daha zor olduğunu savunan Ali Kılıç ise, “Paragrafların çok uzun olması iyi değildi. Tarih soruları azdı, felsefe soruları daha çoktu. Sınava çok hazırlanamadım, onunda etkisi oldu.” şeklinde konuştu.

“Sınavın pandemiye denk gelmesi kötü oldu”

Sınavın ertelenmesi gerektiğini savunan Nebi Can Adak ise, “Sınav güzel geçti. Türkçe biraz zorladı ve sorular çok uzundu. Matematik biraz zordu. Sınava son bir ay hazırlandım. Sınavın pandemiye denk gelmesi kötü oldu. Çoğu insan virüs tehlikesi altında ve evden çıkamıyor. Zaten evde karantinadaydık. Herkes birbiriyle temas kurdu. Sosyal mesafe yok.” dedi.

“Matematik beni biraz zorladı”

Lütfü Fenerci de, “Açık öğretimde okuduğum için dersler benim için kolay olmadı. Matematik beni biraz zorladı. Sınavın pandemi sürecine denk gelmesi beni çok etkilemedi.” diye konuştu.

Barış Adala ve Ali Can Atıcı da kendilerini denemek için sınava girdiklerini ve sınav genel itibariyle çok güzel geçtiğini ifade ettiler.

Sınavın güzel geçtiğini belirten Özge Velioğlu da açık öğretimden okuduğu için sınava kendini deneme amacıyla girdiğini belirtti.

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları Gaziantep Günebakış Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.



Bu haber için yorum yaz

Not: Telefon ve E-Posta'nız gizlilik şartları gereği tarafımızca gizlenmektedir. "Yorum ve İsminiz" herkese görünür şekilde olacaktır. Hakaret ve buna dayalı tüm sorumluluk size aittir.