Eğitime destek kampanyasının ödül töreni neden Gaziantep’te yapılmadı?

Eğitime destek kampanyasının ödül töreni neden Gaziantep’te yapılmadı?

“Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılında 100 Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası”nın ödül töreninin İstanbul’da düzenlenmesi ve törene kentte görev yapan gazetecilerin büyük çoğunluğunun götürülmemesi tepkilere neden oldu.


Gaziantep Valiliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin sömürgeci Fransız işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında başlatılan “100’üncü Yılda 100 Hayırsever” projesi derslik konusunda çok sayıda eksiği bulunan kentte memnuniyetle karşılandı.

Kentteki hayırseverler eğitim kampanyasına büyük bir ilgi gösterirken kampanya boyunca Gaziantep Valiliği’nde protokoller imzalandı.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda belediyeler, kaymakamlıklar, il ve ilçe müftülükleri, hayırseverler ile cami, Kur’an kursu ve okul için protokol imzalanması kent için önemli bir kampanya olarak kabul edildi.

Eğitime destek kampanyasının ödül töreni neden Gaziantep’te yapılmadı?
Kentin cami, Kur’an kursu, okul, kütüphane, spor salonu, pansiyon, gençlik ve aile merkezi eksiğinin giderilmesi için böyle bir kampanyanın başlatılması kentteki siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, iş insanları, kanaat önderleri, yerel ve ulusal medya ile vatandaşlar tarafından desteklendi.

Kampanya ile Gaziantep birçok alanda olduğu gibi eğitimde de adından söz ettirecek noktaya ulaştı ve kampanyaya destekler ise her geçen gün arttı.

Kampanya kapsamında 122 hayırsever tarafından 2 bin 242 derslikli 97 adet okul, 2 spor salonu, 2 kütüphane, 200 kişilik pansiyon, 131 derslikli 25 adet 4-6 yaş Kur’an kursu, 330 öğrenci kapasiteli, 42 derslikli 3 adet yatılı Kur’an kursu, bir adet Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ve bir adet Diyanet Gençlik Merkezi olmak üzere 132 tesisin protokolü imzalandı.

Tüm tesislerin toplam maliyetinin 1 milyar 440 milyon 400 bin 966 TL, hayırsever katkısı ise 978 milyon 745 bin 100 TL olarak açıklandı.

Kampanya boyunca Gaziantep Valiliğinde imzalanan birçok protokolü kentteki ajanslar başta olmak üzere yerel ve ulusal medya temsilcileri haber için bire bir takip ederken, birçok protokolde valilik tarafından basına mail olarak servis edildi.

Kentteki tüm yerel ve ulusal medya imzalanan protokollerin tamamını haberleştirerek kampanyaya destek verdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül’ün böyle bir kampanya başlatması takdirle karşılanırken büyük kararlılıkla yürütülen kampanyaya destek olanlar hayırseverler için kentin kurutuluşunun 100’üncü yılı nedeniyle darphanede özel olarak madalya bastırıldı.

Gaziantep’in kurtuluşunun 100’üncü yılı nedeniyle başlatılan projeler arasında “100’üncü Yılda 100 Hayırsever” projesi kapsamında hayırseverler ile cami, Kur’an kursu ve okul için protokoller imzalandı.

Eğitime destek kampanyasının ödül töreni neden Gaziantep’te yapılmadı?
Kentteki hayırseverlerin büyük bir destek verdiği kampanyaya katkıda bulunanlar için dün İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ödül töreni düzenlendi.

Gaziantep’in eğitimi için başlatılan, kentteki hayırseverlerin destek verdiği ve imzalanan protokollerin tamamı kentte imzalanırken, ödül töreninin İstanbul’da düzenlenmesi tepkilere neden oldu.

Her ne kadar bu durum, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programları dikkate alınarak, programın kararını Cumhurbaşkanlığı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun programlarından dolayı bir ödül programı için Gaziantep’e gelemezdi.” denilse de, kamuoyu da haklı olarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yılı nedeniyle 25 Aralık’ta kente gelecek, kenti ilgilendiren bir kampanyanın ödül töreni bu tarihte düzenleseydi, daha iyi olmaz mıydı?” diye soruyor.

Bununla birlikte ödül törenine kentteki yerel ve ulusal medya temsilcilerinin bir kısmı davet edilirken önemli bir bölümünün davet edilmemesi de kamuoyunda “ayrımcılık” olarak nitelendirildi.

Ayrıca ekonomik olarak Türkiye’nin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiği böyle bu dönemde ödül törenin İstanbul’da düzenlenmesinin, tören için birçok kişinin Gaziantep’ten uçakla götürülmesi ise “israf” tepkilerine neden oldu.

Kentteki siyasi parti yetkilileri, Gaziantep’i ilgilendiren bir kampanyanın ödül töreninin İstanbul’da düzenlenmesinin etik ve doğru olmadığını söylediler.

Ödül töreninin Gaziantep’te yapılması gerektiğini belirten siyasi parti yetkilileri, kente gazilik unvanı verilişinin de Ankara'da kutlandığını, kentin gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edilmesinin galasının da İstanbul’da yapıldığını hatırlattı.

Eğitime destek kampanyasının ödül töreni neden Gaziantep’te yapılmadı?
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, kentteki hayırseverlerin büyük destek verdiği ve kenti ilgilendiren bir kampanyanın ödül töreninin İstanbul’da yapılmasına anlam veremediklerini söyledi.

“Ödül töreninin Gaziantep yerine İstanbul’da düzenlenmesi bizi üzdü”

Kentte başlatılan ve kenti ilgilendiren kampanyaların ödül törenlerinin Gaziantep’te yapılmasının daha doğru olacağını belirten Göçer, “Öncelikle kentin derslik ihtiyacının karşılanması amacıyla ‘100’üncü Yılda 100 Hayırsever’ projesini başlatan Vali Davut Gül başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim. Gaziantep’in okul, cami ve Kur’an kursu ihtiyacının karşılanması için böyle bir kampanyanın başlatılması ve kampanyaya hayırseverlerin büyük destek vermesi önemliydi. Ancak bu kampanyanın ödül töreninin Gaziantep’te değil de İstanbul’da düzenlenmesi bizi üzdü. Elbette bütün şehirler bizimdir. Fakat Gaziantep’i ilgilendiren kampanya ve etkinliklerin törenleri de Gaziantep’te yapılması daha doğru olmaz mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaten 25 Aralık’ta Gaziantep’e gelecek. Bu ödül töreninin o zaman yapılması daha iyi olmaz mıydı? Bu tür organizasyonlar Gaziantep’te yapılsa ve Gaziantep’imizin tanıtımı yapılsa daha iyi olmaz mı? Elbette biz bu kampanyaya karşı değiliz. Karşı çıktığımız konu ödül törenin Gaziantep yerine İstanbul’da yapılmasıdır.” dedi.

Eğitime destek kampanyasının ödül töreni neden Gaziantep’te yapılmadı?
“Ödül töreni cumhurbaşkanının Gaziantep programına dahil edilebilirdi”

Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Ufuk Çıngırlar, “Kamu harcamalarında yetkililerin örnek olması lazım. Bu tür organizasyonlarda maliyet göz önüne alınmalı, devletin parası en uygun şekilde değerlendirilmelidir. Tabi ki basına da adil ve eşit yaklaşımda bulunulmalıdır. Tarafsız ve özgür basının siyasi ve ekonomik olarak yaptırımlara tabi tutulmaması gerekir. Gaziantep’te yapılacak bir faaliyetin ödül töreninin İstanbul'da yapılması hem israf hem maliyet hem devlete ve millete bir yüktür hem de etik değildir. 20 gün sonra cumhurbaşkanı Gaziantep'e gelecek. Bu ödül töreni de cumhurbaşkanının Gaziantep programına dahil edilebilirdi.” şeklinde konuştu.

Eğitime destek kampanyasının ödül töreni neden Gaziantep’te yapılmadı?
“Bu tür programların Gaziantep'te yapılmasını istiyoruz”

Ödül töreninin Gaziantep yerine İstanbul'da yapılmasının doğru olmadığını belirten Saadet Partisi Gaziantep il Başkanı Mehmet İslam, “Mademki Gaziantep'in eğitim meselesi ile ilgili bir program yapılıyor, bu törenler neden Gaziantep'te yapılmıyor? Neden Gaziantep öne çıkarılmıyor? Bu tür programlar neden İstanbul'da yapılıyor. Buna anlam veremedik, gerçekten doğru bir davranış değil. Bu tür faaliyetlerin özellikle bulunduğu bölge ile alakalı olması lazım. Bu programın İstanbul’da yapılmasına doğrusu şaşırdık. Buna karşıyız, böyle bir yaklaşımı kabul etmiyoruz. Bu tür programların Gaziantep'te yapılmasını istiyoruz. Ayrıca programa bazı gazetecilerin davet edilmesi bazı gazetecilerin davet edilmemesi kesinlikle doğru değildir. Bu bir ayrımcılıktır. Ayrımcılığa karşı olmak lazım. Bari eğitim meselesinde ayrımcılık yapmayın.” diye konuştu.

Eğitime destek kampanyasının ödül töreni neden Gaziantep’te yapılmadı?
“Bu organizasyonun İstanbul’da yapılmasının amacı nedir?”

Hayırseverlerin Gaziantep’te okul, cami ve Kur’an Kursu yapmalarına karşı olmadıklarını ifade eden DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, şunları söyledi:

“Biz hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz. Fakat hayırseverlerin desteği ile yapılan bir işin organizasyonuna milyarlar harcanarak başka şehirde yapılmasına karşıyız. Soruyorum; bu organizasyonun İstanbul’da yapılmasının amacı nedir? Gaziantep ile ilgili bir işin sunumu neden İstanbul’da yapılıyor? Amaç iş insanlarının yaptığı hayır işlerinin üzerinden Cumhurbaşkanından ‘aferin’ almak mıdır, siyasi ve bürokratik güç mü elde etmek midir? Yoksa Gaziantep’e katkı sunmak mıdır?  Burada açık ve net söylüyoruz;  itina ile israf uyguluyorlar. Müsriflik bunların şiarı haline gelmiş. Kimsenin bu milletin parasını çarçur yapmaya hakkı yok.”

Eğitime destek kampanyasının ödül töreni neden Gaziantep’te yapılmadı?
 “Bu program sırf gösteriş için Gaziantep yerine İstanbul’da yapıldı”

Ödül töreninin Gaziantep’te yapılması gerektiğini belirten Gelecek Partisi Gaziantep İl Başkanı Bekir Öztekin, “Daha önce de Gaziantep’te yapılması gereken bazı programlar yine maalesef Gaziantep’te yapılmadı. Bu programın Gaziantep’te yapılması lazımdı. Fakat maalesef böyle bir dönemde milyarlar harcanarak programlar yapılıyor. Bu programda sırf gösteriş için Gaziantep yerine İstanbul’da yapıldı. Gaziantep’ten götürülenlerin uçak parası bile israf olarak yeter ve artar. Yine programa kimi gazetecilerin götürülmesi kimisinin götürülmemesi asla doğru değildir. gazeteciler arasında ayrımcılık yapılması çok yanlıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaten Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde Gaziantep’e gelecek. Bu program 20 gün sonra Gaziantep’te yapılmalıydı.” ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları Gaziantep Günebakış Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.



Bu haber için yorum yaz

Not: Telefon ve E-Posta'nız gizlilik şartları gereği tarafımızca gizlenmektedir. "Yorum ve İsminiz" herkese görünür şekilde olacaktır. Hakaret ve buna dayalı tüm sorumluluk size aittir.