2021'de hububat ve bakliyat sektöründe 9,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti

2021'de hububat ve bakliyat sektöründe 9,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti

TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, 2021 yılı ihracat rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Türkiye genelinden 2021 yılında bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 25,57’lik artışla toplam 9 milyar 156 milyon 524 dolarlık Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ihracatına imza atıldığını ifade eden Altunkaya, büyük zorluklar yaşanmasına rağmen başarılı bir yıl geride bırakıldığını belirtti.

Sektörel hedefi aştıklarını ifade eden Altunkaya,  Türkiye genelinde bir önceki yıla oranla yüzde 25,57’lik artışla 2021 yılında toplam 9 milyar 156 milyon 524 bin dolarlık Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ihracatı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Altunkaya yaptığı değerlendirmede "İhracatçılarımız bütün zorlukları aşarak 2021 yılında dünyayı kasıp kavuran pandemiye rağmen yılmadan, usanmadan çalışarak 2021 yılı hedefimiz olan 9 milyar doları geride bırakarak toplam 9 milyar 156 milyon 524 bin dolarlık hububat bakliyat ihracatına imza attı. Hepsini yürekten kutluyorum. 2022 hedefimizi Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz son sektör kurulunda 11 milyar dolar olarak belirledik. 2022 yılı hepimiz için daha çok çalışmak, üretmek, ihraç etmek zorunda olduğumuz bir yıl. Ülkemizin gelişmesi, istihdamın arttırılması için bunu yapmak bütün vatandaşlarımızın ortak görevidir." dedi.

"2022 yatırım üretim istihdam ve ihracat yılı olmalı"

Salgınla birlikte bütün iş kollarında olduğu gibi ihracatta da kuralların yeniden yazıldığını söyleyen Altunkaya "Elbette global bir salgınla mücadele etmek ve sağlık sorunlarının yaşandığı bir dünyada ihracat yaparak nihai tüketiciye ulaşmak çok zor. Bizler bu zorlukları aşıp, dünya sofralarına Anadolu’nun bereketli topraklarında üretilen sağlıklı ürünlerimizi sunarak büyük katkı sağladık. 2022 yılında mevcut pazarlardaki payımızı attırırken yeni hedef ülkelere yönelerek buralarda da kalıcı pazarlar oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Yüksek katma değerli ürünlerimizle dünya pazarlarında her zamanki gibi güçlü olmaya ve sürdürülebilir ihracatla şartlar ne olursa olsun kesintisiz ihracatımızı yapmaya devam etmek istiyoruz. İhracatta yaşanılan sıkıntıların çözümü için devletimizin ilgili bakanlıklar ile sürekli temas halindeyiz. Başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın bütün kıtaları bizim için önemli hazarlardır. 2022 yılının yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yılı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları Gaziantep Günebakış Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.



Bu haber için yorum yaz

Not: Telefon ve E-Posta'nız gizlilik şartları gereği tarafımızca gizlenmektedir. "Yorum ve İsminiz" herkese görünür şekilde olacaktır. Hakaret ve buna dayalı tüm sorumluluk size aittir.